21 februari, 2009

Tore Wretmans kunnande i mat

Idag avklarade jag det första av alla miljarders recepten i Tore Wretmans Svensk Husmanskost.
Jag började enkelt, kokta rödbetor.
Ett synnerligen simpelt recept. 
Tag rödbetor.
Koka.
Skala!
Blanda eventuellt med smör.

Jag freestylade ihop en liten gryta:
Nils Rödbetsgryta (2 Nilsar, idag och imorgon lunch)
4 Rödbetor 
Vatten
En Gul lök
Några vitlökskyftor
En halv Paprika
En lagom stor näve champinioner
400 g Bacontärningar

Lägg rödbetorna i vatten, låt koka.

Hacka allt annat (Lökarna och sånt krafs) och lägg i en gryta/panna tillsammans med baconen.
Slå igång maxvärme och rör om en massa så att fettet smiter från baconen och allt annat blir flottigt och fint.

När allting är fint stekt och så kan du krydda lite, om man kryddar med oregano smakar det nästan lite pizza.

När rödbetorna är lagom mjuka (Du kan sticka en gaffel i dom utan problem och dom glider av gaffeln om du lyfter upp den...) skall du skala dom. 
Varning. Kokta rödbetor är skitvarma, du bör därför spola dom i kallvatten ett tag så dom lugnar ner sig.
Skala dom lätt med en kniv och hugg sedan upp dom i lagom stora bitar. 
Blanda med flottröran.
Låt flottröran koka upp under lock.
Ät och njut!

Detta kan vara den ultimata maträtten. Massor av bacon och man kissar rött efteråt!!
HURRA!

1 kommentarer:

Ewa sa...

Underbart recept!! TW kan slänga sig i väggen!!